Els artistes protagonitzen la inauguració de l’exposició col·lectiva al Centre Cívic Pere Quart

Els artistes protagonitzen la inauguració de l’exposició col·lectiva al Centre Cívic Pere Quart

Dimarts va tenir lloc l’acte d’inauguració de l’exposició col·lectiva de la 17a edició de Parelles Artístiques al Centre Cívic Pere Quart de Barcelona. L’acte va comptar amb els parlaments de la terapeuta ocupacional d’Osonament, Neus Vila, que va parlar en representació de les set entitats que participen en aquesta edició del projecte: Grup CHM Salut Mental (Barcelonès); Alterarte, Centre de Formació i Prevenció CFP (Maresme); Osonament (Osona), Institut Pere Mata i Ment i Salut La Muralla (Tarragonès), Associació Daruma i Associació El Far (Vallès Oriental). Vila va explicar que l’exposició reuneix 64 obres, resultat del treball a quatre mans d’un total de 129 artistes i va detallar les diferents activitats que s’han organitzat al voltant de la mostra, que es podrà visitar en aquest centre cívic fins el 7 de novembre. En el seu torn, la directora de Relacions Institucionals i Acció Social de BBVA Catalunya, Ester Farrerons, va explicar el suport de l’entitat al projecte des dels seus inicis i va agrair l’esforç dels artistes i de les entitats que hi participen. El director tècnic de Fòrum Salut Mental, Francesc Rodríguez, va ressaltar la consolidació d’un projecte que ja té 17 anys i que es fa a 16 comarques catalanes.

Després dels parlaments, es va donar pas a una tertúlia artística, en què les tècniques d’algunes de les entitats que participen en el programa, feien preguntes a les parelles artístiques que es trobaven entre el públic, les quals van poder exposar la seva experiència i van poder explicar la seva obra. Van parlar un total de 16 parelles, les quals van ressaltar conceptes com compromís social, amistat, empatia, entesa, etiquetes, estigma social, autoestima, entre moltes d’altres. L’acte es va tancar amb una actuació de rap a càrrec d’un trio artístic de CHM Salut Mental format per Una Teresa, Eva Ibañez i Elisa, i amb el recorregut per l’exposició.

Activitat paral·leles

S’han organitzat diverses activitats paral·leles al voltant de l’exposició. El dimarts 10 d’octubre, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, es farà una xerrada sobre art i salut, el dimarts 17 d’octubre, es farà una visita guiada a l’exposició adreçada a gent gran. Finalment, el dimarts 25 d’octubre, es farà una visita guiada oberta a tothom, amb la participació de parelles artístiques que formen part d’aquesta 17 edició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Previous post Dimarts 3 d’octubre: inauguració de l’exposició col·lectiva al Centre Cívic Pere Quart de Barcelona
Next post Fundació Antiga Caixa Manlleu i Osonament formalitzen el seu suport entorn el projecte Parelles Artístiques