El projecte de recerca sobre art i salut mental, entre els vuit projectes més innovadors de 2023

El projecte de recerca d’Osonament i la UVic-UCC sobre l’impacte de l’art a la salut mental a través del programa Parelles Artístiques, ha estat seleccionat entre els vuit projectes més innovadors i de més impacte del 2023 pel Pla de Doctorats Industrials de la Generalitat de Catalunya.

El projecte, liderat per Jaume Cases, doctorand industrial i terapeuta ocupacional d’Osonament, analitza l’impacte de l’art en la salut mental, incloent-hi aspectes com la participació social, el benestar psicològic, la recuperació, l’estigma en salut mental, l’autoeficàcia creativa, entre d’altres. Es busca consolidar aquestes intervencions com a part del model sociosanitari, reconeixent l’art col·laboratiu com una eina per generar vincles socials i espais de cocreació i aprenentatge mutu.

Segons el reportatge on s’exposen els vuit projectes més innovadors: “El projecte d’Osonament i la recerca de Jaume Cases destaquen l’art com a eina terapèutica potent, capaç de fomentar la inclusió social i el benestar emocional, especialment en persones amb problemes de salut mental”.

Consulta el reportatge:

Els projectes de doctorat industrial més innovadors i amb més impacte de 2023 – Doctorats Industrials (gencat.cat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *