Inaugurada l’exposició “Parelles Artístiques”, amb obres provinents de 13 entitats de salut mental de Catalunya

Inaugurada l’exposició “Parelles Artístiques”, amb obres provinents de 13 entitats de salut mental de Catalunya

Aquest dijous 8 de setembre s’ha inaugurat a l’Espai Josep Bota de Fabra i Coats, a Barcelona, l’exposició de “Parelles Artístiques: Experiències creatives per la salut mental”, organitzada per Osonament, Fundació Antiga Caixa Manlleu, BBVA, Fòrum de Salut Mental i Addiccions i les entitats participants en aquesta edició.

Més d’un centenar de persones, entre representants institucionals de diferents àmbits i de les entitats participants al projecte, així com nombroses parelles artístiques que han participat en aquesta setzena edició, han assistit a l’acte.

L’exposició, que es podrà visitar fins el 18 de setembre, mostra un total de 68 obres, realitzades amb diferents tècniques artístiques, per parelles artístiques que provenen d’entitats de salut mental de sis comarques de Catalunya: Barcelonès, Berguedà, Maresme, Osona, Tarragonès i Vallès Oriental.

Les entitats que han participat a l’edició d’aquest any són: Grup CHM Salut Mental, Comissió Salut Mental Berguedà (format pel Consell Comarcal del Berguedà, ASFAM, Fundació Horitzó i Germanes Hospitalàries Sagrat Cor), CFP Maresme, Club Social La Muralla de Tarragona, i les entitats del Vallès Oriental Associació Daruma, Club Social La Llum, Osonament i l’Associació El Far.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la intervenció de 2 parelles artístiques. Per una banda, una parella del Barcelonès ha explicat la seva experiència en el procés de co-creació. Per l’altra, una parella de la Garriga han tancat l’acte d’inauguració amb la interpretació de l’obra teatral “La Soledad”.

Les obres es poden adquirir a través de la web www.parellesartistiques.cat i es lliuren al final de les exposicions, al mes de desembre. Els diners recaptats amb la venda de les obres es destinen a la compra de materials de la següent edició del projecte.

Des dels inicis, el projecte compta amb el suport de Fundació Antiga Caixa Manlleu i BBVA.

Previous post “Amb Parelles Artístiques, la visió sobre un mateix i sobre la situació humana de patir problemes de salut mental, canvien substancialment”
Next post Taller de Parelles Artístiques, per un dia, a l’Espai Josep Bota de Barcelona