Emoció i creativitat a la presentació de les obres d’Osona a l’Albergueria

Emoció i creativitat a la presentació de les obres d’Osona a l’Albergueria

L’albergueria de Vic acull fins el 24 de juny, l’exposició formada per les 10 obres que s’han realitzat a Osona en el marc de la 17a edició de Parelles Artístiques. L’acte d’inauguració de la mostra va tenir lloc el passat divendres, amb els parlaments inaugurals i una tertúlia amb algunes de les parelles protagonistes.

El president d’Osonament, Joan Carles Rodríguez, va explicar que “en el conjunt de Catalunya, s’han realitzat 64 obres, resultat del treball d’artistes i entitats de salut mental de cinc comarques: Barcelonès; Maresme, Osona, Tarragonès i Vallès Oriental. Són organitzacions que ja han participat en diverses edicions i que no dubten en repetir perquè creuen en els beneficis de la iniciativa”

Aquestes 64 obres es reuniran a l’exposició col·lectiva “que portarem a terme el mes d’octubre a Barcelona, i se sumen a les 800 que s’han creat en el conjunt de les 17 edicions. Aquesta xifra significa que més de 1.600 artistes d’arreu de Catalunya han aportat valor a l’experiència de Parelles”.

El president de Fundació Antiga Caixa Manlleu, Miquel Torrents, també va remarcar la trajectòria del projecte i els beneficis que aporta a les persones participants, mentre que la representant de BBVA, Marta Roca, va afirmar que “projectes com el de Parelles Artístiques són molt importants per combatre aspectes socials com l’aïllament”.   

El delegat de Patrimoni del Bisbat de Vic, Dani Font, que va donar la benvinguda a l’acte com a representant de L’albergueria de Vic, va parlar de Parelles Artístiques com un projecte “ple de valors com la cooperació, la creativitat, l’esperança i la solidaritat”.

Després dels parlaments, la Terapeuta Ocupacional d’Osonament, Neus Vila, es va adreçar a algunes parelles perquè expliquessin la seva experiència. Els artistes van explicar que el projecte ajuda a trencar estigmes envers la salut mental, a superar barreres, aporta aprenentatge mutu i autoconeixment, entre d’altres aspectes.

En quant el procés creatiu, la parella artística formada per Mava i Mercè van explicar que “ens vam adonar que anaven sortint emocions que fereixen molt i, per això, va sortir la idea de les ferides i com aquestes van cicatritzant en un procés de curació, però que no ens n’hem d’oblidar mai perquè sempre les portarem, però que en aquest procés segur que traiem alguna cosa positiva, com coneixement, autoconeixement i aprenentatge”, en paraules de la Mercè. La seva parella artística, també va explicar que “l’experiència serveix per trencar estigmes i prejudicis”.

L’Alexandra, que fa parella amb en Xevi, explicava que d’ell ha après a “acceptar els errors” i que el projecte “és compromís, compartir espai, compartir moments i, compartir també el teu moment personal amb una altra persona”.

Al finalitzar l’acte, els assistents van poder participar en una obra col·lectiva, iniciada per un grupet d’artistes que van començar aquesta 17a edició però que, per circumstàncies diverses, no han pogut finalitzar la seva peça.

L’exposició de Vic es pot visitar fins el 24 de juny: Divendres de 17 a 20h; Dissabtes de 11 a 14h i de 17 a 20h; Dissabte 24 de juny d’11 a 14h.

Els artistes que hi han participat són:

Gerard Pagès Sors i David Casals, amb l’obra L’arbre de la imaginació

Llevantina i Anna Obiols, amb l’obra Les primaveres han estat fetes per florir

Marc Romanov i Isa Basset Mallol, amb l’obra Monstres de llum

Mercè i Mava, amb l’obra Cicatrius

Sandra Quilez i Rosa, amb l’obra Mar

Sandra i Gemma Codina Crous, amb l’obra Amarar

Sònia Salcedo Roca i Marta Postico, amb l’obra Homo Arbor

Sergio Koval i Carla Serrat, amb l’obra Irrealidades

Toni Font P. i Quim Pons, amb l’obra Por versus i llibertat

X. Pujol i AJ (Alexandra Jorquera), amb l’obra Oir, ver y callar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Previous post Les obres d’Osona de la 18 a edició es presenten el 29 de juny al Casino de Vic
Next post Exposició de les obres d’Osona a la Casa de Cultura de L’Estany