Ple a la inauguració de la 12 edició de Parelles Artístiques a Vic

Ple a la inauguració de la 12 edició de Parelles Artístiques a Vic

La sala d’art de la Fundació Antiga Caixa Manlleu de Vic va acollir divendres la presentació de les obres de la 12a edició de Parelles Artístiques, en un acte que va aplegar prop de 150 persones. La mostra, que es podrà veure fins l’11 de febrer en aquest espai (divendres i dissabtes de 18 a 21h) reuneix les 15 obres que han creat les parelles artístiques impulsades des d’Osonament, entitat organitzadora del projecte amb el suport de BBVA CX i Fundació Antiga Caixa Manlleu.

L’acte va acollir els parlaments inaugurals, la projecció de dos vídeos i el recorregut per l’exposició. El primer vídeo era  l’obra artística “Just phantoom”, realitzada per Sergi Oliva, Víctor P, Ramon i Ruth Tubau amb música de Víctor P i Adrià Ballús. Un audiovisual realitzat amb la tècnica d’animació Stop Motion amb plastilina, que explicava d’una forma molt original la filosofia de Parelles Artístiques. El segon vídeo transmetia les experiències de les diferents parelles artístiques d’Osona.

Els parlaments

El regidor de Benestar i Família, Educació i Hisenda de l’Ajuntament de Vic, Àlvar Solà, va afirmar que “és un orgull per la ciutat de Vic i per la comarca d’Osona que  un projecte que ajuda a les persones, estigui plenament consolidat i s’estigui realitzant a bona part de Catalunya”.

El president d’Osonament, Joan  Roca, va agrair  l’esforç de totes les entitats i persones que col·laboren en el projecte i va destacar “la consolidació i creixement que ha experimentat aquesta iniciativa, que ha comptat des dels seus inicis amb la participació de 626 artistes, 234 d’Osona”.

Per la seva banda, Marta Chandre, gerent de la Regió Sanitària a la Catalunya Central, va destacar la tasca d’Osonament, “que segueix les línies marcades per CatSalut, de tractar els problemes de salut mental des d’un enfocament comunitari, fent èmfasi en la prevenció i la lluita contra l’estigma”. En aquest sentit, va destacar el programa de detecció de la psicosi incipient que s’ha començat a desenvolupar a Osona.

El president de Fundació Antiga Caixa Manlleu, Miquel Torrents, va afirmar queEstem contents de continuar donant suport, juntament amb BBVA CX, a una de les iniciatives que ens fan més il·lusió que es vagin ampliant. Això no fa més que denotar la professionalitat i el bon enfoc i resultats d’aquest projecte”. 

Jaume Freixas, representant de BBVA, va destacar que l’entitat financera “ha estat al costat de Parelles Artístiques des del primer moment, ara fa 12 anys. Fet que demostra el compromís de BBVA amb la comarca d’Osona i la seva gent”. Freixas va afegir que “amb iniciatives d’aquest tipus, el banc ajuda a crear oportunitats. En aquest cas concret, ajudant les persones afectades per una problema de salut mental en la seva integració a la societat”.

La dotzena edició

 La terapeuta Ocupacional d’Osonament, Neus Vila, va explicar les novetats d’aquesta dotzena edició: “Han participat 120 artistes que han treballat per parelles o per grups creant un total de 62 obres Aquestes parelles han estat impulsades des de diferents recursos de salut mental del Bages, Vallès Oriental, Tarragonès, Osona i, per primera vegada, del Barcelonès i el Segrià”.

Cada territori organitza les seves exposicions individuals i entre totes les comarques se’n fa una de col·lectiva, que tindrà lloc a Manresa el mes de març, en el marc del programa “Manresa, capital de la Cultura Catalana 2018”.

Les obres d’Osona ja es poden adquirir per 200 euros contactant amb Osonament a través d’aquest formulari <aquí>

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

Previous post Engeguem la dotzena edició de Parelles Artístiques!
Next post Exposició del SRC Tarragona al Centre de Lectura de Reus