Les 23 obres del Berguedà s’instal·len a la biblioteca de Puig-Reig

Les 23 obres del Berguedà s’instal·len a la biblioteca de Puig-Reig

Després del seu pas per la biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga, les obres de Parelles Artístiques de la comarca del Berguedà s’instal·len a Puig-Reig, concretament, a la Biblioteca Guillem de Berguedà. L’acte d’inauguració es farà el dimecres 30 de gener a les 19.30h. L’exposició es podrà visitar fins el 28 de febrer.

Tal com explica la tècnica del Consell Comarcal del Berguedà Rosa Genovès, “al Berguedà, en la quarta edició que s’hi desenvolupa, hi han pres part 23 parelles diferents que han compartit el procés creatiu d’una obra d’art. La iniciativa ha tingut acollida i es valora positivament la seva funció: desenvolupar les capacitats creatives de les persones que tenen algun trastorn i, a la vegada, fer vincles amb altres persones, amb l’objectiu d’activar i generar una rutina, en aquest cas, a través de la creació d’una obra.”

En aquesta tretzena edició, al Berguedà s’han creat 23 obres amb diferents tècniques com pintura, ceràmica, poesia i música. La iniciativa es realitza en aquesta comarca cada dos anys i fan una crida a voluntaris per tal de poder-la fer cada any.

Les entitats del Berguedà que impulsen Parelles Artístiques formen part de la comissió de salut mental del Berguedà, que juntes han impulsat el projecte Stop Estigma Salut Mental  amb la voluntat de superar la barrera que troben en la societat les persones diagnosticades, principalment per entrar al món laboral o per tirar endavant el seu dia a dia sense ser rebutjades.

A la foto, l’obra Fruits de tardor, de Teresa Badia i Xavier Vilardaga.

 

 

 

Previous post Alcaldessa de Vic: “Parelles Artístiques s’ha convertit en un referent a Catalunya”
Next post Mataró presenta les obres de la 13a edició a l’Ateneu de la Fundació Iluro