IMMERS

Toni Vila, Berta Navarro i Diana Martin

Fotografia digital a color amb retoc digital i apunts d’autor
70 x 50 cm
Associació El Far

Després de l’experiència de Parelles Artístiques 2021 on es troben en Toni Vila i la Diana Martin fotògrafs on van treballar part dels processos de la fotogra a d’autor, aquest any 2022 s’ha unit a la Parella Artística la fotògraf de Barcelona Berta Navarro.

Pensem amb la fotogra a com un acte innat i ràpid perquè pensem que la fotografa és l’acte de disparar; nosaltres hem treballat en aquest projecte des de la fotografia d’autor; on ens plantegem què volem transmetre i com ho volem transmetre per després organitzar la sessió i plasmar la imatge que teníem al cap en una imatge real. Encara que ens preguntem quina imatge és més real si la que estava projectada en la nostra ment o la que hem realitzat.

La sort d’haver treballat prèviament com a Parella Artística és que ja ens coneixem i coneixem les dinàmiques de cada component i quins valors podem aportar a la peça. Una de les coses que teníem segurs és que en aquesta nova experiència volíem que sortís a la imatge, la part prèvia i conceptual de la imatge, perquè en Toni fa grans anotacions i és meticulós amb el que vol dir, tot i que la seva cal·ligra a sigui menuda el seu missatge és molt gran. IMMERS és una proposta on es planteja la IMMERSIÓ d’una vida convencional amb

persones que no estan preparades o se senten engabiades des del seu naixement ns a la mort; persones que no se senten còmodes ni estan d’acord amb el sistema social, amb les normatives i les lleis.

En IMMERS, la imatge protagonista és el cos d’una dona i semblaria que el títol hauria de ser en femení, però és que prenem el cos nu i no un cos nu qualsevol sinó que té ales, una ànima engabiada dins un cos i un cos engabiat dins la xarxa del món que l’envolta i no deixar volar, un cos que vol ser lliure. En Toni Vila ha fet un desenvolupament de la idea que teníem i de concepte de manera tan rigorosa i grà ca que forma part del seu segell de la seva personalitat i hem cregut que és tan interessant que ha de formar part de la peça. D’altra banda, la sessió vam treballar tots tres: en Toni Vila, la Diana Martin i la Berta Navarro aportant les seves visions i vivències per poder arribar a una imatge que s’aproximés a la que teníem en el nostre interior i després la Berta ha afegit part de la seva experiència com a retocador digital per poder jugar amb aquests apunts i que realment formin part de la fotografia final.

IMMERS és un cant per poder provar d’obrir les ales i escapar de la gàbia per poder estar IMMERS en el món que realment necessitem viure i ser lliures.


Aquesta obra pertany a la Setzena edició/2022
T’interessa aquesta obra?, contacte amb nosaltres.
Col.labora