SAXMELODIES

Sara Alonso i Marcel·lí Druguet
Música
Osonament

Qualsevol concert, audició, gravació, qualsevol esdeveniment on hi toqui un o varis saxos hauria de ser un homenatge a Adolphe Sax.

Va néixer a la població de Dinant (Bèlgica) al 1814, primogènit d’onze germans, el seu pare ja va inventar instruments, i
ell que tocava el clarinet va començar perfeccionant el clarinet baix, construint una campana metàl·lica i afegint notes.

Es trasllada a Paris i al 1845 patenta un nou instrument que li posa de nom saxofon.

Es passa la vida intentant col·locar aquest instrument en les orquestres, en les bandes militars, edita llibres de saxo, dona classes al conservatori de Paris, organitza concerts i es passa la vida sent admirat per uns pocs amics i envejat i odiat per molts enemics.

Morí al 1894 amb 80 anys completament a la misèria, aquest fantàstic instrument està a punt de desaparèixer i no va ser ns al cap d’unes quantes dècades quan va començar a sonar una nova música anomenada jazz i va semblar que Adolphe Sax hagués creat aquest instrument per aquesta música.

Actualment és un dels instrument més popular i utilitzat en jazz, música clàssica, rock, new age…..

La Sara havia estudiat clarinet però ho
va deixar i li cridava l’atenció el saxo, li va anar a parar a les mans una targeta d’en Marcel·lí, el va trucar i ell li va ensenyar els diferents saxos que hi ha ( soprà, alt, tenor, baríton), es va comprar un alt i va assistir
a classes i de seguida es va enamorar d’aquest instrument.

També en Marcel·lí li va parlar a la Sara de l’Orquestra Inclusiva que hi havia a la Uvic i fa uns anys que en forma part.

Avui ens presenten com a parella artística quatre melodies de diferents estils interpretats pel saxo alt de la Sara i pel teclat i el saxo baríton d’en Marcel·lí.