Dissetena edició
2023

Les obres
Noticies


És un goig per Osonament presentar-vos un any més el catàleg de les obres de Parelles Artístiques: Experiències creatives per la salut mental. En aquesta 17a edició, estem satisfets d’anunciar la participació de 7 entitats de 5 comarques en el programa: Grup CHM Salut Mental (Barcelonès); Alterarte, Centre de Formació i Prevenció CFP (Maresme); Osonament (Osona), Institut Pere Mata i Ment i Salut La Muralla (Tarragonès), Associació Daruma i Associació El Far (Vallès Oriental). Són entitats que ja han participat en diverses edicions i que no dubten en repetir perquè creuen en els beneficis del projecte: Gràcies a totes per sumar!

En l’edició d’enguany, hem reunit 64 obres que podeu contemplar en aquest catàleg i que se sumen a les 760 del conjunt de les edicions anteriors. Us convidem a què les observeu atentament pensant en les experiències que hi ha al darrere, en les vivències viscudes i compartides, en els efectes beneficiosos que poden sorgir del contacte social i artístic entre dues persones.

El projecte Parelles artístiques té un doble objectiu. D’una banda, afavorir la recuperació de les persones a través d’un procés artístic i d’un espai expressiu segur i lliure de prejudicis i, de l’altra, trencar l’estigma de la salut mental, que afecta negativament l’autoestima, la vida social i laboral de les persones que en presenten. En aquest sentit, el projecte, que ja es desenvolupa a gran part del territori català, vol canviar la mirada de la societat.

Desenvolupar any rere any aquesta iniciativa i fer-la créixer és possible gràcies a moltes persones que hi posen estima i dedicació. Però també és gràcies a l’esforç i bona voluntat d’entitats que han col·laborat amb Osonament des que va néixer el projecte, com és el cas de Fundació Antiga Caixa Manlleu i BBVA.

Aquest agraïment es fa extensiu a totes les entitats i administracions pel suport rebut durant tots aquests anys, al públic que compra obres, visita les exposicions i comparteix el projecte, als mitjans de comunicació que ajuden a difondre el programa i a totes les persones que d’una manera o altra hi sumen el seu granet de sorra. Gràcies a tothom i felicitats als creadors i creadores d’aquestes magnífiques obres!

Joan Carles Rodríguez. President Osonament


Ens plau presentar, un any més, aquest catàleg de les obres del projecte Parelles Artístiques: experiències creatives per a la salut mental, una iniciativa que permet visibilitzar la importància de l’art viscut de forma compartida en la cura de la salut mental.

Estem molt contents de contribuir a fer possible un projecte que compta amb la implicació de moltes persones i entitats que es posen com a objectiu comú fer costat a aquells que presenten un problema de salut mental, així com normalitzar socialment aquestes situacions.

Ens agradaria reconèixer especialment el lideratge i la passió d’Osonament per engegar aquest projecte i per haver contagiat la seva il·lusió a moltes altres entitats d’arreu del territori que s’hi han sumat i se l’han fet seu.

“Parelles Artístiques” posa el focus en la salut mental i la seva desestigmatització, i ho fa des del respecte, el treball en equip i el compromís, valors amb què tant BBVA com la Fundació Antiga Caixa Manlleu ens sentim plenament identificats. 

Esperem que gaudiu d’aquest catàleg i de les exposicions que se’n faran, que no són més que una part, la més visible, del valor d’aquest projecte. 

Miquel Torrents. President Fundació Antiga Caixa Manlleu
José Ballester. Director territorial de BBVA Catalunya


Dissetena edició
Vic, maig de 2023

Edita: Osonament
Carrer Josep Maria Selva, 2 08500 Vic
Tel. 93 889 50 59
www.osonament.cat

Organitza: Osonament
Col·labora: Fundació Antiga Caixa Manlleu i BBVA
Contingut i coordinació: Departament de Comunicació d’Osonament
Parella artística disseny edició: Verónica Fabián i Carla Aledo

En aquesta edició hi participen les entitats:
Alterarte, Centre de Formació i Prevenció CFP
Associació Daruma
Associació El Far
Grup CHM Salut Mental
Institut Pere Mata
Ment i Salut La Muralla
Osonament

www.parellesartistiques.cat
parellesartistiques@osonament.cat

Les entitats que portem a terme Parelles Artístiques volem fer constar
el nostre reconeixement i agraïment a totes aquelles
persones que participen en el projecte.


© d’aquesta edició: Osonament
© de les obres, textos i fotografies: els autors respectius el cedeixen a l’entitat corresponent