Alterarte, Centre de Formació i Prevenció

El Centre de Formació i Prevenció de Mataró és una Associació d’iniciativa Social declarada d’Utilitat Pública; està portant a terme Alterarte.

Alterarte és un programa artístic d’inserció comunitària adreçat a persones amb malaltia mental. L’activitat del programa es realitza durant tot l’any i aprofitem els nombrosos recursos que la comunitat ens ofereix com galeries d’art, centres cívics, bars culturals, museus i artistes, i col.laborem amb projectes artístics com Parelles Artístiques, Museu Obert de Mataró, Altermatissos, etc. Es realitzen activitats relacionades amb l’art, tallers monogràfics, exposicions o visites culturals entre altres.

Es facilita l’entrada a l’intercanvi social de manera que la producció artística de l’usuari sigui reconeguda a la societat mitjançant l’exposició i publicitat de la seva creació. Utilitzant l’art com a via per a crear una identitat col·lectiva, Formant els recursos personals per a una millora de l’autoestima i incentivant la manipulació de l’art com a via per a integrar-se en la comunitat.

Lluitem contra l’estigma sensibilitzant a la comunitat mitjançant les intervencions artístiques.

  

Contacte: Blanca Gimeno
C/e: alterarte@cfpmaresme.org
www.cfpmaresme.org