Testimonis de com aquesta iniciativa ha crescut any rere any

Des de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i BBVA, estem molt orgullosos de formar part de la gran família que fa possible el projecte Parelles Artístiques des que Osonament va posar- lo en marxa l’any 2006. I per suposat, estem feliços d’haver estat testimonis de com aquesta iniciativa ha crescut any rere any, gràcies a la implicació de tothom, conscients del gran procés d’aprenentatge i enriquiment personal que representa per als participants.

L’any 2020 marcarà un punt d’inflexió en les nostres vides pels efectes de la pandèmia provocada per la COVID-19, que ho ha trasbalsat tot. L’àmbit de la salut mental no se n’escapa, ans al contrari, és dels més colpits. La solitud, el confinament, la pèrdua inesperada d’éssers estimats són algunes de les situacions a les quals ens hem hagut d’enfrontar sobtadament durant aquest darrer any i que estan accentuant la pressió sobre la salut mental de la nostra societat.

Crear i compartir ajuda enormement a alliberar la ment. I aquí és on rau el fet diferencial de Parelles Artístiques, un projecte de treball a quatre mans que estimula la creativitat i esdevé una eina terapèutica de primer ordre per a la recuperació de les persones que tenen un problema de salut mental. Des de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i BBVA, creiem que és essencial garantir el benestar d’aquelles persones vinculades a recursos de salut mental i seguir lluitant contra la seva estigmatització social. Parelles Artístiques posa el focus en aquestes dues grans qüestions i ho fa des del respecte, el treball en equip i el compromís.

Enguany celebrem el 15è aniversari d’aquest projecte que s’ha fet gran i que ha anat sumant més i més persones al llarg de la seva història, així com un major abast territorial arreu de Catalunya. Desitgem donar suport a aquest projecte per molts anys més i ajudar-lo a que segueixi creixent.

Miquel Torrents
President Fundació Antiga Caixa Manlleu

José Ballester
Director Territorial de BBVA Catalunya