Donar vida a través de la llum

L’Emily i l’Àngel han format parella artística en el marc de la quinzena edició, amb un projecte fotogràfic molt interessant i amb un resultat sorprenent. Concretament, han utilitzat la tècnica de fotografia nocturna Light Painting, per donar vida i color a dos cotxes en desús.

Segons expliquen, a l’inici del procés “vam refrescar els conceptes bàsics de fotografia, com la velocitat de l’obturador, l’obertura del diafragma i la sensibilitat”, relata l’Àngel. I després vam parlar d’aquesta tècnica, “que ens donaria molt joc perquè el procés és lent, però molt creatiu. Finalment, vam decidir fotografiar uns cotxes vells i en desús, perquè quan fotografies un objecte vell, es creen més ombres i volums, que és la gràcia”, afegeix.

L’Emily explica que no coneixia aquesta tècnica i que el resultat la va sorprendre: “Són cotxes que ja no serveixen però un cop fotografiats amb aquesta tècnica semblen acabats de sortir de fàbrica! La llum els retorna a la vida”.

El procés per obtenir la foto desitjada dura unes hores. “T’has d’esperar que sigui ben fosc i llavors jugues amb punts de llum i cartolines negres”, explica l’Àngel. Per ell, “compartir aquesta experiència ha estat el què més m’ha agradat de tot el procés. He gaudit veient com l’Emily gaudia, hem compartit una afició i volem quedar per fer més treballs fotogràfics”, assegura.

L’Emily, per la seva banda, ha quedat fascinada amb el resultat final de l’obra, en com la llum pot donar tanta màgia a un objecte aparentment sense ànima. Segons diu: “he gaudit molt d’aquest minuciós treball creatiu i de l’elegància de les fotografies que n’han sorgit”.

Podeu veure les fotografies de l’Àngel i l’Emily i la resta de les obres de les parelles artístiques d’Osona al Casino de Vic, fins a l’11 de juliol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.