Inauguració de l’exposició col·lectiva Parelles Artístiques a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa

La mostra acollirà 62 obres realitzades per parelles d’artistes, un dels quals usuari de recursos de salut mental

El divendres 2 de març, a les 19h, la sala d’actes de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa de la Fundació Althaia acollirà l’acte d’inauguració de l’exposició col·lectiva Parelles Artístiques: Experiències creatives per la salut mental, que es podrà visitar fins el 24 de març al vestíbul del centre.

Les 62 obres que s’hi podran veure són fruit del treball a “quatre mans” entre persones vinculades a serveis de salut mental de diferents centres de Catalunya i artistes professionals.

L’acte serà presidit pel director de CatSalut, David Elvira. També es comptarà amb representació de l’Ajuntament de Manresa, de la Fundació Althaia, de BBVA CX, de Fundació Antiga Caixa Manlleu i dels centres de salut mental que han impulsat la mostra: Ampans, Centre de Dia Althaia, Club Social Mosaic, Llar Residència La Sardana (Bages); Associació El Far (Vallès Oriental); Grup CHM Salut Mental i Radio Nikosia (Barcelonès); Osonament (Osona); Sant Joan de Déu Terres de Lleida (Segrià), Servei de Rehabilitació Comunitària de Tarragona i Ment i Salut La Muralla (Tarragonès).

Parelles Artístiques és un projecte que neix l’any 2006 a Osonament, entitat sense ànim de lucre que té com a missió millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental i  addiccions. Des dels seus inicis, el projecte compta amb el suport de Fundació Antiga Caixa Manlleu i de BBVA CX.  Gràcies a aquest suport, l’àmbit territorial s’ha pogut estendre i ara hi participen, també, centres d’altres comarques. Les obres que s’exposaran a Manresa són fruit del treball de tots ells.