“El 2021 es faran exposicions de la 14a edició i al mes de juny es presentaran les obres de la 15a”

El projecte de Parelles Artístiques continua endavant malgrat la pandèmia de la Covid-19, tot i que amb alguns canvis en el calendari que s’han hagut d’anar decidint segons les restriccions del moment.

Així, la catorzena edició, que havia de finalitzar a finals de 2020, s’allargarà durant tot el 2021 perquè les entitats participants puguin fer les exposicions que van haver d’aplaçar per la pandèmia, mentre que la quinzena edició, que havia de començar el gener, donarà el tret de sortida el juny. El motiu és que les noves parelles han començat a trobar-se per crear molt més tard per les dificultats de la situació sanitària i acabaran les seves creacions a finals de març. A partir d’aquí, s’elaborarà el catàleg de les obres (amb totes les obres de la xarxa de Parelles Artístiques de Catalunya) i, posteriorment, al mes de juny, s’organitzaran les exposicions per donar a conèixer les noves peces de la quinzena edició.

“El panorama és incert, però estem contents que ja hi hagin parelles treballant, tot i que n’hi ha moltes menys que en la passada edició”, comenta Neus Vila, Terapeuta Ocupacional d’Osonament. “De moment, només han format parelles quatre serveis de salut mental de les comarques d’Osona, Maresme i el Vallès Oriental”. Els motius que expliquen aquest descens de participació són, principalment, la por de les parelles a quedar per treballar plegades o que hi ha entitats que davant de les dificultats causades per la pandèmia, han decidit descansar un any i tornar a participar en la següent edició. Un altre motiu és que en algunes comarques no han pogut fer ús de l’espai habitual on treballen les parelles, perquè es tracta d’espais comunitaris que es troben tancats per la Covid-19.

Catorzena edició: obres a la venda

En la catorzena edició, corresponent al 2020, es van realitzar 68 obres per part de parelles artístiques vinculades a 12 recursos de salut mental de 9 comarques. En total es van poder realitzar cinc exposicions, tenint en compte que, normalment, entre totes les entitats participants, se n’organitzen una vintena. Les exposicions es van fer a Reus, Vic, La Garriga i Barcelona, cada una d’elles amb les obres del propi territori.  A Osona, s’havia previst una exposició a l’espai El Marçó Vell de Centelles la primavera passada, que està previst que es pugui portar a terme del 10 d’abril al 16 de maig de 2021.

D’altra banda, l’edició sempre es tanca amb una exposició col·lectiva que inclou les obres de tots els centres de salut mental. En aquesta catorzena edició, aquesta exposició, on es mostra el treball conjunt de la xarxa de Parelles Artístiques i és una bona ocasió perquè els artistes dels diferents territoris puguin conèixer-se i intercanviar impressions, no es va poder organitzar. 

Les obres d’aquesta catorzena edició es poden consultar a la web de Parelles Artístiques i també es poden adquirir a través d’aquest portal. Els diners que es recapten de la venda de les obres, s’utilitzen per poder realitzar la següent edició del projecte.

Una parella d’Osona iniciant el seu treball artístic a quatre mans.

Una parella del Maresme creant la seva obra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *