Contacte social entre dues persones

Som conscients dels beneficis per la salut, el benestar i l’autoestima que suposa el contacte social entre dues persones? Aquest és l’objectiu del projecte Parelles Artístiques: Experiències creatives per la salut mental.

Parelles Artístiques neix amb aquesta convicció, el contacte entre persones, d’igual a igual, entre un artista vinculat a recursos de salut mental i un artista extern, una de les estratègies més efectives per reduir l’estigma de les malalties mentals. Una iniciativa més interessant que mai en aquests durs temps de pandèmia i que ha estat finalista als Premis Arts Against Covid, convocats a principis d’aquest 2021 per l’organització Arts In Health International Foundation. Estem molt contents que la nostra proposta hagi estat valorada d’entre les 50 candidatures d’arreu del món que es van presentar i que uneixen l’art amb la salut.

Precisament, aquest reconeixement arriba a la 15a edició d’un projecte ja consolidat, nascut a la comarca d’Osona i que s’ha estès a diferents comarques del país i que ens fa sentir orgullosos de la nostra gent i de les entitats que tenim al territori. Mai podrem agrair prou la col·laboració, des de l’inici del projecte, de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i del BBVA, així com de les administracions i de les entitats que en algun moment hi han col·laborat.

Vull encoratjar a totes les persones implicades a no defallir, a l’equip de professionals que coordina el projecte de Parelles Artístiques i, per descomptat, als creadors i creadores d’aquestes grans obres.

Des d’aquí animem a tothom a visitar les successives exposicions, a difondre el projecte i, per descomptat, a adquirir alguna obra d’aquests artistes.

Quan compartim experiències amb persones diferents, podem volar més enllà del que podem imaginar…

Enhorabona per la trajectòria d’aquests 15 anys i endavant!

Joan Carles Rodríguez Casadevall
President d’Osonament