Parelles Artístiques, finalista als Premis d’art i salut #ArtsAgainstCovid

“Parelles Artístiques: Experiències creatives per la salut mental” és un dels projectes finalistes dels Premis #ArtsAgainstCovid, que organitza l’organització Arts In Health International Foundation.

S’hi han presentat una cinquantena de propostes de diferents indrets: Catalunya, Colòmbia, Grècia, Irlanda, Regne Unit, Suïssa…Els premis tenen per objectiu de reconèixer públicament aquelles iniciatives que explorin els efectes positius de les arts per a la salut en l’actual context de pandèmia.

El 2020, tot i els obstacles que ha provocat la pandèmia de la Covid-19, els diferents centres de salut mental de la xarxa de Parelles Artístiques hem enfortit la nostra coordinació per poder continuar portant a terme aquest projecte, entenent que la situació actual està provocant un fort impacte sobre la salut mental de la població i és més urgent que mai oferir una activitat significativa que aporti il·lusió, motivació i benestar.

La Fundació Arts in Health International Foundation (AiHIF) va donar a conèixer el projecte guanyador el passat 27 d’abril al Centre d’Arts Digitals IDEAL de Barcelona, en format virtual. La proposta guanyadora va ser Acting for the Future (Irlanda) per promoure la salut mental positiva en una àmplia gamma de comunitats.

El President de l’Arts in Health International Foundation (AiHIF), David Elvira. va agrair la participació de totes les candidatures: “Els premis #ArtsAgainstCovid no tenen un guanyador, en tenen 51, perquè darrere del projecte finalment escollit pel la qualitat i la diversitat de les candidatures que hem rebut ha estat molt notable i ha estat un privilegi ser-ne coneixedors i avaluar-les. El fet de construir una candidatura en aquest context de crisi global té un mèrit i un valor afegits i totes elles són un exemple del compromís compartit d’entendre les arts com una resposta eficient als temps difícils que ens toca de viure”.

Vegeu el llistat de propostes finalistes:

(artsagainstcovid.org)http://artsagainstcovid.org/shortlisted-projects

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *